Gyakori kérdések


Regisztráció – Sportedző Átképző Tanfolyam

A regisztrációhoz nyisd meg az e-mailben elküldött linket és írd be a hozzá megadott jelszót. Ezután töltsd ki az adatlapot. Fontos, hogy az MKSZ regisztrációs kódot meg kell adni a jelentkezés folyamán. Amennyiben nem emlékszel a kódra, a “létező MKSZ kód keresése” link alatt meg tudod keresni úgy, hogy rákeresel a saját nevedre az MKSZ honlapján. Minden játékosnak, játékvezetőnek, regisztrátornak és edzőnek van kódja! Ha mégsem rendelkezel ilyen kóddal, a regisztráció előtt igényelned kell egyet az “MKSZ kód igénylése” linkre kattintva, és ott is kitöltve az adatlapot. A vizsgahelyszín kiválasztásánál arra a városra kattints, amelyhez legközelebb fogsz tartózkodni az áprilisi elméleti vizsga idején. A regisztrációhoz szükséges továbbá a meglévő OKJ sportedző végzettséget igazoló dokumentum feltöltése fényképként vagy pdf dokumentumban. Az adatkezelési feltételek elfogadásával és az “Elküld” gombra kattintva véglegesíthető a jelentkezés.


Ahhoz, hogy be tud fizetni a regisztrációs költséget, be kell jelentkezned a keziedzo.hu honlapon a regisztrációkor megadott felhasználó neveddel és jelszavaddal. (1. lépés) Miután beléptél beilleszted a címsorba a következő linket: https://keziedzo.hu/termek/mksz-nek-sportedzo-atkepzo-tanfolyam-tananyag-regisztracio-2017/(2. lépés). Ekkor a rendszer átirányít a fizetési felületre. A felületen először el kell fogadni az Általános Szerződési feltételeket, az Adatvédelmi nyilatkozatot és a Tanulmányi szabályzatot és csak azután lehet továbblépni a fizetéshez. (3.lépés) A fizetési folyamat megkezdéséhez kattints a „kosárba rakom” gombra (4.lépés), majd feljebb a „Kosár megtekintése, fizetés” gombra. (5. lépés) Ekkor a rendszer átirányít a kosár tartalmához, ahol látnod kell a „MKSZ-NEK Sportedző Átképző Tanfolyam” terméket és a „fizetés” gombot. Kattints a fizetés gombra a fizetési folyamat folytatásához (6. lépés). A rendszer automatikus átirányít a számlázási adatok megadására létrehozott felületre, ahol azokat az adatokat kell megadni, amire a számlát szeretnénk íratni. (magánszemély, sportszervezet) Amennyiben sportszervezetre iratod a számlát, az adott sportszervezet adatait kell megadnod! De az edző nevét, aki a tanfolyamot végzi, akkor is meg kell adni! (7. lépés). Az adatok megadása után lejjebb kell görgetni, ellenőrizni még egyszer a megrendelést és a „megrendelés elküldése” gombra kattintani. (8. lépés) Ezután a rendszer átléptet a K&H Bank fizetési oldalára, ahol a kártyaadatok megadásával véglegesítheti a fizetést – kártyára írt szám, lejárati dátum és a hátoldalon lévő háromjegyű CVV kód. (8. lépés) Az utána kapott bizonylatot ajánlott lementeni. A számlát később e-mailben fogod megkapni.

Első lépésként be kell jelentkezned a regisztrációkor megadott felhasználó neveddel és jelszavaddal. (ld. belépés) Ezután kattints a Tanfolyamok menüpontra. Ott három tananyagot találsz. Ahhoz, hogy az edzéselmélet illetve a kézilabdázás tananyagot elérd, teljesítened kell az MKSZ-NEK Sportedző Átképző Tanfolyam tananyag regisztráció elnevezésű tananyagot. Ez a tananyag fizetős, ezt előbb ki kell fizetned (ld. fent: Hogyan tudom befizetni a tananyag díjat?) Amint befizetted a díjat, bejelentkezhetsz a tanfolyamra. Először a “MKSZ–NEK Sportedző Átképző Tanfolyam tananyag regisztráció 2017” tananyag alatt el kell fogadni a szabályzatokat, majd ezután meg lehet nyitni a többi tananyagot és el lehet kezdeni a tanulást. Mindkét tananyag 12 fejezetből áll, minden fejezethez 5 ellenőrző kérdés tartozik. Az egyik fejezetből a másikra csak úgy lehet továbblépni, ha minden kérdésre helyes választ adtunk! Az ellenőrző kérdések egy válaszasos vagy több válaszasos formában kerültek megírásra. Ha kör alakok jelennek meg a válaszok előtt, egy válasz helyes, ha négyzetek, akkor több helyes válasz létezik a kérdésre. Ha helytelenül válaszoltad meg a kérdést, akkor legfeljebb 10 alkalmad van újrapróbálkozni.

Az eredményeid megtekintéséhez az első lépés, hogy megbizonyosodsz róla, hogy be vagy jelentkezve. (1. lépés) Ezt az oldal tetején megjelenő a fekete sáv jelzi. Ezután a „Vezérlőpult” menüponton (2. lépés) belül található „tanfolyamok” gombra kell kattintanod. (3. lépés) Ekkor megjelennek az aktív képzéseid. Találsz minden aktív képzésedben egy „Munkafüzet” című gombot. (4. lépés) Ott tudod megtekinteni az aktuális eredményeidet. Fontos! Ne a „törlés” gombra kattints, mert azzal az egész eddigi munkádat és a képzésre való jogosultságodat is törölheted!

Belépés

A belépést egy regisztráció kell, hogy megelőzze. Ezek után a belépés gombra kattintva, a regisztrációnál megadott felhasználó névvel és jelszóval tudsz belépni az oldalra. A sikeres belépést az oldal tetején egy fekete sávban jelzi a rendszer. Innentől kezdve használhatod a szükséges felületeket.

Amennyiben elfelejtetted a jelszavad, a bejelentkezési oldalon kattints az „elfelejtett jelszó” linkre. (1. lépés) Ekkor az oldal automatikusan átirányítja egy felületre, ahol be kell írni a regisztrációkor megadott e-mail címet vagy felhasználó nevet. (Ezt a regisztrációkor kapott levélben megtalálható) Kattints az új jelszó igénylése gombra(2. lépés) Ezután lépj be a megadott e-mail fiókba, ahol nyisd meg a keziezdo.hu – password reset for keziedzo.hu levelet. A levélen belül kattints a „ Kattints ide a jelszavad megváltoztatásához” linkre. (3. lépés) majd a felugró oldalon írd be az új jelszavad és jelentkezz be.

NEK-TEK

A http://keziszovetseg.hu/_belep/belep.asp linkre kattintva megjelenik az MKSZ Back Office beléptető rendszere. Ott a szükséges adatok megadásával be kell lépni. (A személyi kód megtalálható az licenszen, az elfelejtett jelszóra kattintva pedig a rendszer elküldi a regisztrációkor megadott e-mail címre a jelszavunkat) Miután beléptünk, kattintsunk a más program gombra, ami a lap bal felső sarkában található. Ott válasszuk ki a 12-es menüpontot. Ez az edzői felület, ahol a továbbképzésekre is lehet jelentkezni. Itt kattintsunk a videók menüpontra, azon belül is a továbbképzésekre, majd válasszuk ki a megtekinteni kívánt videót. Ha régebbi videókat akarunk kikeresni, akkor a “más év” gombra kattintva kiválaszthatjuk a számunkra releváns évet.


Az alábbi PDF dokumentumban megtalálható a kérdésekre adott válaszok illusztrált, lépésenkénti leírása.