EHF/MKSZ-NEK Mesteredző bizonyítványosztó

A Magyar Kézilabda Szövetség székhelyén, a Módusz Irodaházban május 16-án került sor a legmagasabban jegyzett kézilabdaedző-oktatás, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és az MKSZ Nemzetközi Edzőképző Központ (NEK) mesteredző-képzésének ünnepélyes bizonyítványosztója. A jeles eseményen a tanfolyamot sikeresen elvégzett hallgatók mellett az EHF, a Testnevelési Egyetem (TE), valamint az MKSZ és a NEK képviselői vettek részt.

Köszöntője során Prof. Dr. H.c. Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora kiemelte az MKSZ és a TE példamutató együttműködését, mely során megvalósult a képzési anyag és a különböző oktatási szintekhez igazodó licensz kategóriák összhangja.

Dr. Kersch Ferenc, az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának elnöke megjegyezte, hogy az MKSZ-NEK képzése jubileumhoz érkezett, hiszen a 2000-ben EHF által odaítélt 7 Mesteredzői cím mellett  2013-ban 27-en, ezúttal pedig 20-an vehették át a bizonyítványukat, így a magyar mesteredzők száma elérte az 50-es számot.

Dr. Marczinka Zoltán, a NEK igazgatója, a képzés tanulmányi vezetője értékelte a 2017. februárjában indult, egyéves tanfolyamot, melynek során a hallgatók konzultációs napok és szakmai táborok keretében szerezték meg az EHF előírásának megfelelő kompetenciákat.

Kovács Péter, az EHF Módszertani Bizottságának oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy a 2012-ben elindított EHF Mesteredző képzéshez azonnal csatlakozott az MKSZ, mégpedig egy olyan lebonyolítási formával, amit azóta több tagország is átvett. 

Ezt követően az EHF, a TE, az MKSZ, valamint a NEK  képviselőitől vették át a bizonyítványukat, illetve útravalóul NEK-ajándékukat a friss mesteredzők.

Friss EHF/ MKSZ-NEK Mesteredzők: Apró Ferenc, Csoknyai István, Danyi Gábor, Elek Gábor, Gúnya Péter, György László, Győrvári Viktor, Gyurka János, Horváth László, Imre Vilmos, Koi Endre, Kovács Attila, Kovács Ferenc, Majoros Gusztáv,  Rosta István, Szilágyi Zoltán, Tomáš Hlavatý, Varga Márta, Velky Mihály, Dr. Woth Péter

Gratulálunk  és sok sikert kívánunk a edzői pályafutásukhoz!

A NEK csapata

A bizonyítvány átadóról a képgaléria hamarosan megtalálható lesz a honlapunk a NEK képgaléria menüpont alatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.